Sign up as test pilot for our field test (Swedish)

Sign up as test pilot for our field test (Swedish)

We have just started our field test for IEA, where users are able to test project components in real life. Our goal for this period is to get 50  field installations with remote control of a heating system from CTC Enertech, Viessmann och Systemair. This following message is for our Swedish readers with heating systems from CTC Enertech or Viessman, who is the target group for this field test.

Vill du prova på framtiden? Då har du kommit rätt!

Intelligent energianvändning – ett projekt från Sust

I projektet Intelligent energianvändning (IEA) jobbar vi mot en mer energieffektiv och klimatsmart framtid. Vi gör hem och fastigheter mer intelligenta – där system som larm, värme och ventilation samarbetar för att nyttja energin maximalt. Det är du som användare som står i fokus och systemet ska göra så enkelt för dig som möjligt att minska energiförbrukningen samt skapa ett bättre inomhusklimat. Detta sker utan att du behöver sköta något eller göra krångliga inställningar. Nu behöver vi din hjälp att göra vår vision verklighet, vi behöver din hjälp som testpilot för projektet Intelligent energianvändning. Du kan följa vår framfart här på bloggen eller läsa mer om projektet på sust.se.

Testperiod med projektets funktioner

I december kommer vi inleda en testperiod där du som användare får prova på projektets funktioner i skarpt läge. Testperioden inleds med att vi installerar hårdvaran som ska samarbeta med ditt nuvarande värmesystem. Hela systemet kommer styras och optimeras utifrån bland annat närvaro i huset, inne- och utetemperatur, väderprognoser och dina egna önskemål. Larmet är sammankopplat med värmepumpen och elen i huset och reglerar då värmen samt energiförbrukningen när du lämnar hemmet, för att ta ett exempel. För att få en visuell bild av helheten kan du följa processen via ett webbgränssnitt där du bland annat kan se temperatur, förbrukning och din historik.

Bli testpilot
Låter det intressant? Har du en bergvärmepump från CTC Enertech eller en värmepump från Viessman och är sugen på att prova på framtidens hem redan i dag? Då kan du fylla i din intresseanmälan här!

ctcviessman